dinsdag 30 juli 2013

Sines

Zondagochtend 28 juli vertrokken we om 08.15 vanuit Lissabon naar Sines, de laatste haven voordat we de hoek omgaan naar de Algarve. Een tocht van 59 mijl, een uurtje of 10 varen.

onderweg
Het was prachtig weer, het zonnetje scheen en er stond niet teveel wind dus we hadden de motor bij en het grootzeil als steunzeil. De tocht verliep voorspoedig en ook Bella draaide weer fanatiek mee in het wachtsysteem....

Matroos Bella
De laatste paar uur trok de wind aan en konden we toch nog een lekker stuk zeilen en pas in de haveningang lieten we de zeilen zakken. Het is een kleine haven maar erg gezellig en we hadden een mooie plek met de punt in de wind, heerlijk!

haven
Naast de haven ligt een klein strandje en daarachter is het gezellige centrum van het stadje met een Spar supermarkt en diverse restaurantjes en café's. Er hangt en heel ontspannen sfeertje en natuurlijk is er ook hier weer een festival wat een maand duurt. Muziek, souvenirverkopers, eettentjes, van alles. Duurt ook weer tot laat in de nacht/vroeg in de ochtend......
strand
De volgende dag kwam ook de Sea Drive II de haven invaren, gezellig, je ontmoet elkaar steeds weer. 
's Avonds hebben we met onze single handed Duitse buurman lekker in het centrum gegeten. Voor €36,- met z'n drieën, inclusief wijn en koffie!

feest!!!!



















In het stadje is uiteraard een kerk, een fort en het standbeeld van Vasco da Gama, de ontdekkingsreiziger, die in Sines is geboren.

Vasco da Gama
kerk in Sines
straatje in Sines
Wat ook nog het vermelden waard is, is dat we, noodgedwongen, hebben geoefend om iemand van de bemanning (lees: Annemieke, de Sjaak) in nood situaties in de mast te hijsen....... Wim dacht even snel een vlaggenlijntje te verwisselen maar helaas, het lijntje viel naar beneden en ja, hoe krijg je dan weer een vlaggenlijn op z'n plek???? Tuurlijk, hijs Annie de mast maar in, dan komt het goed! Het lijntje hangt met een vlaggetje erin!

charmant plaatje.....
Woensdagochtend vertrekken we vroeg naar onze volgende bestemming: ankeren bij Sagres, in de Algarve! Wordt vervolgd......

Geen opmerkingen: