maandag 5 augustus 2013

Niet ankeren in de baai van Sagres maar een week Lagos!


We verlieten op woensdag 31 juli om 07.15 de haven van Sines. We moesten een aardig eindje tuffen, want weer te weinig wind, om onze ankerplek bij Sagres te bereiken. Onderweg waren er weer onze trouwe metgezellen, de dolfijnen die regelmatig om onze boot speelden, het blijft iedere keer weer fantastisch!

dolfijnen spelen rond de boot
duiken...

Na ongeveer 50 mijl bereikten we Cabo de Sao Vicente, een mijlpaal, want de hoek om en je bent in de Algarve! 

Cabo de Sao Vicente

Cabo de Sao Vicente voorbij 
Het bijgeloof wil dat je de vlag moet strijken bij het ronden van de kaap om een voorspoedige reis te hebben, natuurlijk hebben we dat gedaan om alle risico's uit te sluiten! 
strijken van de vlag
We gingen de hoek om om een goede ankerplek te vinden maar helaas stond er teveel swell. We zagen de branding op het strand en tegen de rotsen knallen. Er lag ook verder geen enkele boot voor anker en we besloten ter plekke om maar door te varen naar Lagos, een Marina aan het begin van de Algarve. Ook de Seadrive II, waarmee we de hele dag opvoeren, nam hetzelfde besluit. 

Marina de Lagos by night
En dan zit je ineens in een andere wereld, na de relatieve rust in de vorige havens, kom je direct in het toerisme terecht. Om de havenkom heen is allerlei horeca gevestigd, heel erg gericht op Engelse toeristen, die sterk in de meerderheid zijn. Ook enorm veel standjes die boottochten naar de dolfijnen en de grotten aanbieden. Elke avond is er wel ergens live muziek, variërend van tribute to the Blues Brothers tot de bootleg Rolling Stones, erg gezellig!
kanaal naar de haven, Lagos


Rondom de haven zijn mooie appartementengebouwen, hotels en parken aangelegd. De oleanders groeien welig en ruiken heerlijk!

Oleanders

Park rondom de haven

We lopen op een gegeven moment Karin tegen het lijf! Zij en haar partner Louis zwerven al een aantal jaren rond in de Algarve op hun boot de Lovely Rita. We hebben ze vorig jaar ontmoet toen we met Hans en Suzan a/b Sobat Kras in de Algarve waren. We hebben koffie gedronken a/b van de Rita en we spraken af om 's middags op een terras een borrel te drinken, errug gezellig! Zij varen dit seizoen ook weer in de Algarve, dus we komen elkaar ongetwijfeld weer tegen.

terras van Lazy Jacks...
We hebben besloten om langer in Lagos te blijven liggen. Het waait de komende week pittig, de Nortrada! We kunnen dan ook mooi een aantal projectjes afronden: Bella laten trimmen en de bimini een stukje verlengen.

We gebruiken de bijboot nu ook weer om naar de strandjes tussen de vele grotten te varen en daar heerlijk te zwemmen. Het is een genot om mooie plekjes te ontdekken en te genieten van de zon, de zee en elkaar. 

heerlijk, koude, verse jus d'orange aan het strand

strandje tussen de grotten

ander strandje

nog een strandje


Het oude centrum van Lagos is ontzettend gezellig, het heeft alles wat je van een toeristisch stadje kan verwachten: veel kleine winkeltjes met prullaria, sieraden en souvenirs en heel veel horeca! Er hangt wel een erg ontspannen sfeertje. Ook staan er mooie historische kerkjes en torens op pleintjes en natuurlijk ook hier weer de nodige forten. Het ziet er prachtig uit!

kerk in het oude centrum

torentje

wandelboulevard
Marina de Lagos by night

vrolijke boot in de visserhaven

1 opmerking:

casras zei

Hoi lui,onze reis is ondertussen weer bijna terug bij af.We liggen weer in Duinkerke,dit keer in de regen.Veel zon gehad in Engeland maar de wind viel meestal nogal tegen,teveel of te weinig of tegen.
Ook het vroege opstaan in verband met het tij waren we niet meer gewend.Het lijkt erop dat wij toch meer Scandinaviévaarders zijn.Hoewel jullie belevenissen wel erg jaloersmakend zijn.
We hebben de site een tijdje niet kunnen volgen,maar hier in Frankrijk is het internet weer goed en ruim beschikbaar dus we hebben al jullie afleveringen weer gelezen.Een hele mooie site met al die mooie foto's,schitterend Annemiek.Deze week blijven we aan de Belgische kust,Emie.s zus en zwager komen meevaren,ik denk dat we half augustus wel weer thuis zijn.
Jullie nog veel plezier en goed weer gewenst,maar ik denk dat dat wel goed zit.
Groetjes Ger en Em