vrijdag 5 juli 2013

Coruña

Woensdag 3 juli werden we wakker met een druilerig motregentje....erg teleurstellend omdat we dachten eindelijk Spanje te hebben bereikt en dus het mooie weer.

Voor het eerst zomers weer
Maarrrrrrr, rond een uurtje of 12.00 begon de zon een beetje door te komen en  halverwege de middag liepen we in die kurze hosen! Kijk, daar doe je het dan voor. Wel een beetje lullig witte beentjes maar hé, je moet ergens beginnen.
We hebben de rest van de dag gebruikt om te wassen, boodschappen te doen en een beetje de buurt verkennen. breakwater bij de haven
's Avonds zijn we de oude stad ingegaan om ergens buiten op een terras tapas te gaan eten. We kwamen een gezellig tentje tegen waar we een prima visschotel hebben gegeten. Niet alles wat op de schaal lag kwam ons bekend voor maar het smaakte prima en we zijn niet ziek geworden!

Plaza de Maria Pita in de oude stad

We maakten kennis met een stel Amerikanen die toevallig voor hun werk in Coruña waren en zij waren zeer geïnteresseerd in onze boot. Op onze vraag of ze wellicht zin hadden om de volgende dag even langs te komen zeiden ze enthousiast ja! En ja hoor, de volgende dag kwamen ze met z'n drietjes op de koffie en ze vonden het erg leuk.

kustlijn

kustlijn
 's Middags hebben we de fietsen uitgepakt en zijn we met Bella in de rugzak langs de kust gaan fietsen. Prachtige vergezichten met rotsen waar de branding tegenaan slaat. 

prachtige bovenleidingen voor het trambaantje
Natuurlijk zijn we ook naar de Torre de Hercules geweest, de oudste Romeinse vuurtoren ter wereld, 1900 jaar oud, die nog steeds in gebruik is als vuurtoren. 

Torre de Hercules
Torre de Hercules
Er zijn ook diverse strandjes die meteen veelvuldig worden gebruikt en waar het gezellig druk is. Hele gezinnen, schoolklasjes, opa's en oma's.
Ook zijn er overal zwembaden: langs de kust, in de stad. En ook daar is het gezellig druk!

Strand


zwembad
Vandaag is onze laatste dag in Coruña en we gaan vanavond met onze Nederlandse, singlehanded buurman van s/y Foxy Lady, Gaby, de oude stad in om tapas te eten (ja, alweer). www.sabbatical-sailing.com


Gezellig gegeten met Gaby bij Momos
Heerlijk gegeten bij Momos café, een local eettentje waar je moet reserveren...super druk en gezellig!

Morgen vertrekken we en gaan we de Ria's verkennen. Wordt vervolgd.

Geen opmerkingen: