donderdag 18 juli 2013

Sanxenxo, Baiona en bootperikelen....

Sanxenxo Marina by night

Sanxenxo Marina was een zeer luxe marina met alles erop en eraan. Prachtige sanitaire voorzieningen, een prachtig clubgebouw van 3 verdiepingen, uitgevoerd in glas, chroom en natuursteen. En omgeven door glossy nightclubs.... Dat hebben we geweten! Ten eerste gingen we na een niet zo beste (anker)nacht vroeg naar bed om wat slaap in te halen. Helaas, we hadden een muggenkolonie in de boot!!! Hoezo op zout water geen muggen???? Echt een mega invasie, tientallen zoemende ettertjes en natuurlijk geen muggenspray of iets dergelijks. Buiten dat we niet konden slapen door het gezoem rond je oren, gingen de diverse nachtclubs met de verschillende muzieksoorten lekker voluit tot 07.00 uur.......Whoepieeeeeee.

In Sanxenxo werd het WK Vaurien gezeild, met een Nederlandse equipe
Gelukkig werd het licht en konden we vertrekken naar de volgende haven: Baiona, in de Ria de Vigo. Helaas was er weer dichte mist wat ons plan om te gaan ankeren bij Isla Ciés om zeep hielp. Want weer een nacht ankeren in dichte mist leek ons geen goed plan. We zijn wel eerst langs Isla Ciés gevaren met de hoop dat de mist zou zijn opgetrokken......Jammer maar helaas....

Isla Ciés

Isla Ciés

voorbij Isla Ciés
En dus zetten we koers naar Baiona, wat een erg gezellig centrum heeft met kleine straatjes met leuke winkeltjes en veel terrassen. Heel levendig, alles en iedereen leeft buiten. We gingen op zoek naar een supermarkt om onze voorraden weer aan te vullen maar helaas, alles was gesloten, het bleek een feestdag in Spanje te zijn. Dan maar de allerlaatste restjes opmaken. 
Deze haven was de duurste haven tot nu toe met niet al te beste sanitaire voorzieningen

Baiona Marina
's Middags een lange wandeling gemaakt om het fort heen. Je hebt daar prachtige uitzichten en je kunt hele mooie foto's maken. Als het helder is, kun je Isla Ciés zien liggen. 


Uitzicht op Isla Ciés, in de wolken
 vanaf het fort

Strand bij het fort


Één van de gezellige straatjes in Baiona

Tja, en dan zijn er van die momenten dat na een paar doorwaakte nachten de lontjes aan de korte kant zijn en dat de boot te klein is voor 2 mensen....Dan kun je om niets toch elkaar ff flink in de weg zitten.....Tja, zoek dan maar eens ruimte om je terug te trekken. 
Maar ach, als je dan na een tijdje als 2 mafketels door de boot kruipt, de één met een zaklantaarn en de ander met een vliegenmepper om de muggen die het hebben overleefd naar de eeuwige muggenvelden te helpen, schiet je toch weer in de lach. En zo is er weer een mooie dag voorbij.....
 

Geen opmerkingen: