zaterdag 20 juli 2013

Portugal, Porto!

dolfijnen onderweg
We zijn in Portugal aangekomen na een tocht van 66 mijl vanaf Baiona. Onderweg werden we weer diverse keren vergezeld door dolfijnen, wat een prachtige dieren zijn het toch!


Op de plotter is er geen marina...
We zijn de Rio Douro bij Porto op gevaren waar sinds februari 2012 een nieuwe Marina is aangelegd: Douro Marina. Deze marina staat nog niet volledig in de boeken als veilig aan te lopen haven maar van de medezeilers die we onderweg ontmoetten, hoorden we dat het een prima haven is!
We werden weer vriendelijk onthaald door 2 havenmeesters waarvan er 1 duidelijk moest werd ingewerkt, wat een kluns....
Maar inderdaad, de haven is prima met zeer vriendelijk personeel en mooi sanitair. Daarnaast ligt het in een heel leuk wijkje, Sao Pedro da Afurada, een visserswijk tegen Porto aan.


Douro Marina

Douro Marina by night
We kwamen rond 18.30 aan en nadat we Bella hadden uitgelaten, gingen we op zoek naar een supermarkt. We liepen door de wijk en we zagen ineens een paar grote barbecues buiten op de stoep staan. Dit bleek een plaatselijk restaurantje te zijn waar je heerlijke verse vis van het vuur kon eten. Je moest zelf aanwijzen wat je wilde eten, het was fantastisch! Erg leuke sfeer, de plaatselijke bevolking at er ook, het eten was super en ook nog eens goedkoop. Inktvisjes aan een spies, dorade, sardientjes, smullen! We zijn de volgende avond weer gegaan, een andere vis geproefd. Flesje witte bubbeltjeswijn erbij......


Grilman en grilvrouw

Inktvisjes aan een spies

Kies maar uit....

Gezellig buiten op het terras















Naast de haven was een festivalterrein gebouwd voor het Marés Vivas festival waar allerlei bekende artiesten optraden. Een hoop herrie en een leuk sfeertje wat tot diep in de nacht doorging......


3 dagen feest, kaartje voor 3 dagen: €60,- 
De volgende dag zijn we met de bus naar het oude centrum van Porto gegaan, wat een prachtige stad! Het ademt een hele ontspannen en gezellige sfeer uit en de mensen zijn ontzettend vriendelijk.
We hebben een aantal bezienswaardigheden bezocht, zoals het stationsgebouw, de Torre dos Clérigos (de hoogste kerktoren in het centrum), het oude centrum Ribeira (wat op de werelderfgoedlijst staat), Villa Nova de Gaia en natuurlijk de diverse bruggen bekeken en overheen gelopen.

fotograferen vanaf de brug



foto vanaf de brug















de bruggen over de Rio Douro





uitzicht over Porto

Stationshal met indrukwekkend tegelwerk
indrukwekkend

tegelwerk aan de buitengevel
Torre dos Clérigos

tram in Porto
Dom Luis I brug

Later in de middag zijn we met de kabelbaan over Villa Nova de Gaia gegaan, waarbij je een schitterend uitzicht hebt over de stad, de Rio Douro en de caves waar je Port kunt proeven en kopen.
hoog in de lucht


begin van de kabelbaan









Natuurlijk zijn we nadat we uit de kabelbaan kwamen op zoek gegaan naar de Caves waar je heerlijke Port kunt proeven: witte port, ruby, tawny, rosé..... We hebben er 2 geproefd en we gingen uiteraard niet met lege handen naar de Pelikaan. We kochten 2 flessen van een goede kwaliteit om lekker van te genieten bij een stukje pittige kaas.....


Alle varianten Port

proeven, hik....




heerlijk
Toen we weer in de haven waren, hebben we aan boord van de Sea Drive II gezellig geborreld met Paul en Yvonne met hun opstappers Petra en Sjoerd. De volgende dag stond weer een nieuw avontuur op de planning.

Terugkijkend vonden we Porto echt een prachtige en onvergetelijke ervaring! Zoveel moois en zo'n leuke sfeer, echt een aanrader!


Rio Douro
Rio Douro


Geen opmerkingen: