woensdag 24 juli 2013

Figueira da Foz, Peniche, Cascais


                              Onderweg naar Figueira da Foz

Zaterdag 20 juli vertrokken we vroeg in de ochtend vanuit Porto naar onze volgende haven, Figueira da Foz, 64 mijl te gaan. Deze haven was meer een tussenstop. We kwamen om 19.30 aan, hebben Bella uitgelaten, gegeten, vroeg naar bed gegaan en de volgende ochtend zijn we weer vertrokken.


aanloop Peniche, de Belém voor anker
Ons volgende doel was Peniche, weer 45 mijl verder. Dit is tot nu toe de kleinste haven waar we zijn binnengelopen. Er was maar 1 pontoon beschikbaar voor passanten en daar kunnen maar 5 a 6 jachten aanleggen. Wij waren aan de late kant en mochten gelukkig aan een Noorse Bavaria 40 aanknopen, erg aardig. Heerlijk aan boord gekookt. 


lekker verse, gewokte groenten,
vlees, wijntje en meloen toe....
Peniche
Peniche is een erg leuk stadje met een oud gedeelte, boven op de rotsen, bewaakt door een historisch fort. Het centrum is erg gezellig met enorm veel horeca waar je voor een prikkie heerlijke verse vis kunt eten.


Peniche fort
fort
De volgende ochtend vertrok het ene na het andere jacht en konden we een plekje kiezen aan het pontoon. We wilden nog een extra nachtje blijven, ondanks de golven die de in- en uitvarende (vissers)schepen veroorzaakten, om de voorraden aan te vullen en de buitenkant van de boot schoon te maken, was erg nodig....
heerlijk de ruimte aan het pontoon


extra stootwil, bizar
Toen we de volgende ochtend wakker werden en van boord gingen om Bella uit te laten, zagen we dat we een extra stootwil hadden..... een caféstoel!!! Hoe komt dat ding daar dan????? 

Dinsdag 23 juli zijn we rond 09.00 uur vertrokken naar Cascais, vlak boven Lissabon, een tocht van 45 mijl, weer zeilend met de motor bij. Het weer was heerlijk, zonnetje, een beetje dobberen, genieten dus!


Peniche - Cascais


kaap bij Cascais


Cascais Marina


We zijn Cascais Marina ingevaren en kregen een mooie box toegewezen waar we onze single handed, Russische buurman uit Camaret met zijn Bavaria 33, weer tegenkwamen. Hij had een vriend aan boord waar hij de rest van zijn trip, richting de Zwarte Zee, Odessa mee afmaakt.


Cascais Marina, rete duur...

gezellig straatje in Cascais
's Avonds zijn we het centrum ingegaan, erg gezellig, ook weer met leuke winkeltjes en heel veel horeca. We hebben een leuk tentje uitgekozen en daar erg lekker gegeten: Gamba's in knoflook en kip piri piri.....We zaten naast een Belgisch stel waar we lekker mee hebben zitten kletsen. 


ankeren in de baai van Cascais

strandjes zijn er overal

Geen opmerkingen: