vrijdag 1 juli 2011

Vitte

Vissershaven Vitte met terrasjes

Zondag 26 juni zijn we om 07.00 uur vertrokken uit Warnemünde richting Vitte op het eiland Hiddensee. Natuurlijk konden we weer niet zeilen, want weer geen wind. Het beetje wind wat er was, stond precies op de punt. Het weer was fantastisch: lekker zonnetje, een beetje wind zodat je niet helemaal wegsmolt en rond 17.00 uur knoopten we vast in het haventje van Vitte.
Haven van Vitte
Uitzicht vanuit de kuip
Een ontzettend gezellige haven met prima voorzieningen. We hebben meteen de fietsen uitgepakt en zijn de omgeving gaan verkennen. Al na 5 minuten kwamen we bij het oude vissershaventje aan met gezellige terrasjes waar we natuurlijk even stopten voor een welverdiend koud biertje…. ’s Avonds bijtijds de kooi in en de volgende ochtend zijn we vroeg opgestaan voor een fietstocht over het eiland. We zijn naar de vuurtoren gefietst waar we naar boven zijn geklauterd en waar we een fantastisch uitzicht over het eiland hadden. We zagen zelfs de krijtrotsen van Møn in de verte!
Vuurtoren op het eiland
Uitzicht op het eiland vanuit de vuurtoren
Wim in zee
Daarna vonden we het te warm om nog ver te fietsen en zijn we richting het strand vertrokken. We hebben lekker gezwommen in zee en lekker liggen bakken in de zon. Aan het eind van de dag hebben we heerlijk vers gerookte vis gekocht en deze met een lekker koud wit wijntje verorberd. Omdat het zo mooi en gezellig was, besloten we er nog een dagje aan vast te plakken en zijn we de volgende dag weer eerst gaan fietsen en ’s middags weer naar het strand geweest, 2 zongerijpte tomaatjes aan het eind van de dag, hahaha. Vervelend leventje…..

Geen opmerkingen: