woensdag 13 juli 2011

Öland: Borgholm – Byxelkrok


Vanuit Kalmar zijn we op 8 juli vertrokken naar het eiland Öland, een groot eiland langs de oostkust van Zweden. We zijn naar HET toeristencentrum van het eiland: Borgholm gevaren. We konden nog een plekje vinden in de voorste haven, ook het gezelligste plekje waar het meest gebeurt en op loopafstand van het centrum. Het was erg druk maar gezellig en er waren allerlei activiteiten. 
In afwachting van de band
We lagen langs het hotel waar ook een strand is en ’s avonds kregen we eerst een optreden van een DJ die prima trance draaide. Om 23.00 uur werd deze afgewisseld door een live-band: Hofmaestro. Een stuk of 8 van die gasten die lekkere muziek speelden en uit volle borst meezongen. Het werd een latertje…..

Alle zeilen bij...
De volgende ochtend zijn we bijtijds vertrokken richting Byxelkrok, aan het uiterste puntje noord van Öland. Het was prachtig weer: lekker zonnetje, 27° en geen wind. Dus niet zeilen maar op de motor. We hebben de halfwinder nog geprobeerd maar met 2 knopen/uur gaat het wel heel erg lang duren! Waarom we de mast er niet af laten halen…..
Druk in de haven van Byxelkrok

Ondanks het vroege tijdstip (14.00 uur) dat we in de haven aankwamen, lag het helemaal vol. Op aanwijzing van de havenmeester konden we nog ergens middenin de haven langs een aantal andere jachten vastmaken…. Het weer was prachtig en het was erg gezellig in de haven. We hebben lekker aan het strand gezeten en de zonsondergang bekeken, erg romantisch.
BBQen op het strand

Wachten op de zonsondergang

Zonsondergang vanaf het strand van Byxelkrok

Geen opmerkingen: