zondag 17 juli 2011

Arkösund - Nyköping

Na de fantastische ankerplek, weer lekker buiten ontbeten, zijn we woensdag 13 juli vertrokken naar Arkösund. We hadden een prima ligplaats in de haven van de plaatselijke watersportvereniging. Er werd de volgende dag veel wind voorspeld, dus zijn we daar een extra dag blijven liggen. Gewassen en boodschappen gedaan en inderdaad in de loop van de middag waaide de sokken uit je schoenen. 
Arkösund
In de rij voor een ijsje

Vrijdag was er minder wind en zijn we vertrokken naar Nyköping, een kwartiertje van het vliegveld Skavsta vandaan waar we maandag vertrekken voor een paar dagen Nederland. Toen we aankwamen was de haven bomvol en moesten we uitwijken naar de grote schepen haven. Daar lagen we op een leuke plek, recht tegenover een eetcafé annex kroeg, met het bijbehorende lawaai van jaren 80 disco. Evengoed super geslapen en weinig last gehad. 
Nyköping
De volgende ochtend konden we een plek krijgen in de gastenhaven en zijn we verkast. We hebben de boot van binnen en buiten ff lekker schoongemaakt en we hebben de tassen gepakt voor onze trip naar Nederland. Vrijdag 22 juli vliegen we weer terug met vrienden die 10 dagen met ons meezeilen. Doel is dan om via de scheren naar Stockholm te gaan. Wordt vervolgd! 
Zonsondergang in Nyköping

Geen opmerkingen: