zondag 29 juni 2014

Mallorca, deel 4


met een grote groep voetbal kijken

Toen ik terug was uit Nederland, besloten we nog een dag in Santa Ponca te blijven liggen om klusjes te doen en de wedstrijd van Nederland tegen Chili te kijken. Met een grote groep Nederlandse zeilers zijn we naar een terras gegaan om de wedstrijd te bekijken, een super gezellige avond!




Mojitooooo....
na de Mojito....

Nadat het voetbal was afgelopen en we hadden gegeten, zijn we met een iets kleinere groep naar het strand gegaan waar het feest van Sant Joan, een midzomernachtfeest, in volle gang was. Er waren standjes met eten en drinken (Mojito's) en er was een DJ bezig met opzwepende muziek, dus er werd volop meegezongen en gedanst.....




De volgende ochtend hebben we het anker opgehaald en zijn we, zeilend, vertrokken naar Portals Vells, een prachtige cala met zandstrandjes waar we heerlijk hebben gezwommen. 

Portals Vells
doorkijkje vanaf de rotsen
De dagen daarna hebben we iedere dag in een andere cala geankerd. Afhankelijk van de wind, hebben we de keuze gemaakt voor o.a. cala Mondrago, waar we een prachtige wandeling hebben gemaakt over de rotsen en door het bos wat achter de rotsen lag.


helderblauw water

toeristenboot langszij

bos achter de cala
Daarna hebben we nog in de cala Magraner en in de cala Font Salada geankerd. Beide laatste cala's waren van het principe: hoe minder zielen, hoe meer vreugd!
Fantastische plekken, ansichtkaarten.

cala Magraner

klimgeiten op de rotsen





cala Font Salada

Fantastische, fotogenieke plekken om te ankeren en heerlijk te zwemmen. Je kunt je anker op de bodem zien liggen. We hebben op deze plekken ook prima kunnen snorkelen, super helder water! 
cala Font Salada

Mallorca vonden wij een heel mooi eiland met voor ieder wat wils: stads met uitgebreide winkelmogelijkheden, veel natuur om te wandelen, helderblauwe zee, witte zandstranden, heerlijke terrassen, mooie kleine dorpjes, geschiedenis en historie.... ook weer een echte aanrader voor een vakantie!

Zaterdag 28 juni was kwa windverwachting een prima dag om over te steken naar Menorca en we zijn dan ook om 10.00 uur vertrokken vanaf onze laatste ankerplek op Mallorca. 




Geen opmerkingen: