dinsdag 3 juni 2014

Ibiza, deel 2



Maandag 26 mei vertrokken we zeilend vanuit de baai van Sant Antoni naar de Cala san Miguel, een prachtige ankerplek ongeveer 12 mijl verder aan de noordkant van Ibiza. Een rustige ankerbaai met een klein strandje en een kleine supermarkt waar je vers brood en fruit kon kopen. We zijn hier 2 nachten blijven liggen.

Cala san Miguel
We hadden van verschillende mensen gehoord dat de Cala san Vicente, aan de noordoost kant van Ibiza een mooie, rustige en brede baai is en omdat we vanwege de windvoorspellingen de hoek om moesten, zijn we die richting op gegaan.

de hoek om

We begonnen rustig zeilend met de genua en het grootzeil, zo’n knoopje of 5, heerlijk. Maar toen we de hoek om kwamen, trok de wind ernstig aan en zeilden we scherp aan de wind, 
6 Bft……. We lagen op één oor en de genua schepte het water uit de zee. 

Niet echt lekker zeilen en uiteindelijk hebben we een rif in het grootzeil gezet en de genua een stukje ingetrokken waardoor we iets comfortabeler voort suisden.

mooie anti-fouling.....
Filmpje: scherp aan de wind. 
Van Cala san Miguel naar Cala san Vicente, heftig!



Toen we de Cala san Vicente in vlogen, klauterde ik naar binnen en zag ik de vlonder van de badkamer heerlijk dobberen…..Kak!!! De zee had zich naar binnen geperst doordat we een afsluiter in de badkamer vergeten hadden dicht te draaien. Stom, stommer, stomst! Dat werd dus binnen hozen en dweilen zodra we ankervast lagen. Ach, alles weer een keer helemaal schoon.


Cala san Vicente,
ankeren vlak voor het strand

Cala san Vicente
 
het anker ligt prima

beetje snorkelen rond de boot

Op hemelvaartsdag zijn we weer een Calaatje verder gegaan, Cala Llonga. Het weer was prima, we hebben de hele tocht kunnen zeilen, lekker rustig, halve wind voor de verandering. Ook hier zijn we 2 nachten blijven liggen.

groeit langs de kant van de weg

geranium

















Cala Llonga



Geen opmerkingen: