zaterdag 5 juli 2014

Menorca, deel 1

Zaterdagochtend om 10.00 vertrokken we vanaf Mallorca zeilend naar Menorca. Een heerlijke zeiltocht, halve wind, met een snelheid van een knoopje of 6, 7. Rond 14.00 uur kwamen we aan bij de baai van Ciutadella, Menorca waar we het anker uitgooiden. Er stond weinig wind maar helaas wel veel swell.

hoge swell in de ankerbaai
s' Middags werden we door Delia en Nico van de Go, een grote catamaran die ook net voor anker lag, uitgenodigd om een borrel aan boord te komen drinken, waar we samen met Hans en Suzan dan ook graag gehoor aan gaven....

De nacht was geen onverdeeld genoegen omdat de swell helaas niet minder werd en we heen en weer werden gegooid in onze kooi. Hans en Suzan waren druk in de weer om het anker goed in de grond te krijgen en hadden ook een slapeloze nacht.

Na 3 slapeloze ankernachten, veroorzaakt door de vreselijke deining, werd ik 's morgens vroeg door Wim wakker gemaakt met de mededeling dat ie er helemaal klaar mee was en dat we ankerop en rechtstreeks naar de haven gingen, wat het ook zou kosten. Dus, met de slaapplooien nog in mijn wangen stond ik in de hoge deining dapper achter het stuur de aanwijzingen van Wim op te volgen en voeren we de haven in waar goddank een plek voor ons was. Gelukkig waren de prijzen ook redelijk: € 41,- per nacht. De Sobat Kras kon vanwege de lengte niet in de haven terecht en zij besloten door te varen naar een cala aan de noordkant van Menorca, waar zij een paar dagen zouden blijven liggen.

haven Ciutadella
Wat een genot om weer eens in een haven te liggen, zonder deining en dat je zo vanaf je boot op de steiger stapt, heerlijk! We hebben lekker bijgeslapen en we hebben de boot van buiten helemaal schoongespoten en van zout ontdaan.

De haven van Ciutadella is een plaatje, met aan de kades kleine, prachtige Menorquise bootjes en rondom de haven historische panden. Ciutadella behoort tot één van de mooiste stadjes van Spanje met een grote kathedraal in het centrum. De gezellige winkelstraatjes zijn allemaal geplaveid met oude klinkertjes en slingeren zich door de stad.

muur van de kathedraal

kathedraal midden in het centrum
 
kathedraal Ciutadella

historische deuren


de haven in de avond

gezellige straatjes rond de haven

Ciutadella by night

Ciutadella by night


straatje in het centrum

Geen opmerkingen: