zondag 15 juni 2014

Mallorca, deel 2

historische tram Soller
Vanaf Puerto de Soller rijdt een historische tram naar het centrum van Soller waarvandaan je met de trein naar Palma de Mallorca gaat. Daar hadden we een dag voor ingepland en om 09.30 stonden we klaar bij de tramhalte.

zo is ze er wel
zo zie je haar niet
Omdat er geen honden in de tram mogen, moesten we dus iets verzinnen om Bella mee te smokkelen. We hebben Bella in de rugzak gezet met een rieten hoed over haar kop. Ze speelde goed mee door niet te bewegen zolang de tram reed, pffffft, heenweg gelukt!oude tram
Het ritje naar Soller centrum is super leuk en het lijkt alsof je in een oude film zit, terug naar 1930, prachtig.
In Soller hadden we nog ruim een uur de tijd voordat de trein naar Palma vertrok dus hebben we in het centrum rondgeslenterd. Erg gezellig centrum met pleintje en terrasjes, historische gebouwen en leuke winkelstraatjes.

kerk in Soller centrum

treintje vanuit Soller
De trein naar Palma is ook een oude historische trein die al vanaf het begin van de 20ste eeuw vanuit Soller naar Palma de Mallorca rijdt. Het is een fantastische treinreis waarbij je veel ziet van de natuur en de bergen op het zuidelijke gedeelte van Mallorca.

uitzicht vanuit de trein
station onderweg naar Palma
Toen we in Palma aankwamen, hebben we eerst op een terras een kop koffie gedronken en genoten van de drukte van een grote stad. Daarna zijn we begonnen aan de wandelroute dwars door het oude centrum van Palma met zijn gezellige kleine winkelstraatjes, terrasjes en prachtige historische gebouwen. We hebben geluncht in een soort stadstuin en zijn toen naar de enorme kathedraal gelopen. Vanaf de zuidkant van de kathedraal heb je een fantastisch uitzicht op de haven van Mallorca en op de zee.

straatje in Palma

terrasjes in overvloed


deel van de Kathedraal
Kathedraal
De bouw van de kathedraal is begonnen in 1306 en was afgebouwd in 1601. De kerkklok weegt ruim 4500 kg en heeft 9 klepels. Eenmaal binnen wordt je overweldigd door de prachtige kroonluchters, altaren en glas in lood vensters. Het schip van de kerk is indrukwekkend groot en alleen al het grote glas in lood venster boven het hoofdaltaar heeft een doorsnede van bijna 12 meter.

binnen in de Kathedraal

hoofdaltaar ontworpen en uitgevoerd door Gaudi

Het hoofdaltaar is tussen 1904 en 1914 compleet gerestyled door Antonio Gaudi en ziet er fantastisch uit met veel licht en kleur.


Na het bezoek aan de kathedraal zijn we door een park gelopen en hebben we nog wat door de straatjes geslenterd. 

oud pand

trappen

prachtig gebouw

setje

straatartiesten

levend standbeeld

balkon

modernistisch
Na een uitgebreid terrasbezoek waar we free wifi hadden, gevolgd door een simpele maaltijd met salade zijn we weer met de trein en de tram (inclusief Bella met dezelfde truc als op de heenweg) teruggegaan naar de baai van Soller. 

mooi interieur

luxe zitplaatsen in
de trein
moe maar voldaan,
heerlijke dag in Palma


trein


We waren om 21.30 weer op de boot waar we na een afzakkertje en genietend van de zonsondergang moe maar voldaan onze kooi zijn ingedoken, heerlijk geslapen!


zonsondergang in de baai van Soller

Palma de Mallorca is een prachtige stad met van alles wat, toeristisch, origineel, gezellige sfeer, leuke straatjes, kleine winkeltjes, terrasjes, parken, mooie gebouwen, kortom een aanrader!

Geen opmerkingen: