maandag 24 juni 2013

Vervolg Cherbourg

Zondag was nog een dag van kou, wind en sombere bewolking. 's Middags zijn we naar 'La cité de la mer' geweest. Dat is een groot museum waarin  verschillende exposities / tentoonstellingen zijn ondergebracht:

Het verhaal van de Titanic, met een expositie van foto's, artikelen, replica's van allerlei zaken, etc. De Titanic heeft op de eerste (en laatste) tocht Cherbourg aangelopen waar passagiers van boord gingen en nieuwe weer aan boord kwamen. Daarna werd doorgevaren naar Queenstown, Ierland en vandaar werd koers gezet naar New York, via de Noord Atlantische route. Op 14 april 1912 raakte de Titanic een ijsberg met alle bekende gevolgen.....

Interieur luxe hut Titanic

SOS vanaf de Titanic

Daarnaast hebben we de grootste publiek toegankelijke (voormalige) kernonderzeeboot, Le Redoutable bezocht. Deze is 128 meter lang, weegt 8000 ton en had 16 kernraketten aan boord. De boot werd in 1971 te water gelaten en heeft tot 1991 gevaren. Sinds 2002 is hij in de haven van Cherbourg te bezichtigen.

Le Redoutable

Ontspanning voor de officieren
BemanningsruimtenRaket

Ook zijn er in een ander gedeelte van het museum ontzettend mooie aquaria gemaakt met prachtige vissen in allerlei kleuren en vormen waar we mooie foto's van hebben gemaakt.
De zondagavond hebben we afgesloten in een plaatselijk restaurantje. Het was gezellig druk met allerlei mensen van diverse nationaliteiten en we hebben onszelf getrakteerd op mosselen met frietjes en heerlijke vin blanc.....

Mjammie

Proost

Gezellig Frans

De maandag hebben we gebruikt om alles weer vaarklaar te maken, boodschappen voor een paar dagen gedaan, fietsen ingevouwen en kuiptent afgebroken. Morgenochtend staat de tocht Cherbourg - Camaret sur Mer op het programma. 175 mijl doorvaren. Wordt vervolgd................1 opmerking:

Martijn ter Steeg zei

Klinkt en ziet er interessant uit.
Veel plezier
Gr martijn