vrijdag 11 juli 2014

Menorca, deel 2


Op 4 juli vertrokken we vanuit de haven van Ciutadella naar de baai van Fornells, daar lag de Sobat Kras al 2 nachten aan een mooring. Het weer was prima, 20 knopen wind uit de goede richting dus we hebben het hele stuk kunnen zeilen.

baai van Fornells
We pikten een mooring op en we hebben hier 2 rustige nachten doorgebracht.

Menorquin yachts
's Avonds werden we door de Sobat Kras crew uitgenodigd om te gaan eten in een restaurant aan het water, ter gelegenheid van hun huwelijksdag, heerlijk gegeten!


Cala Addaya
Daarna hebben we in de cala Addaya ons anker uitgegooid. Op papier leek de cala echter een stuk groter dan het in werkelijkheid was. We zijn hier maar 1 nachtje gebleven, ook omdat de windvoorspelling een noord 5 a 6 aangaf.





De volgende stop was Mahon, de grootste stad op Menorca, met een groot en gezellig historisch centrum. Mahon heeft de 2e grootste natuurlijke haven ter wereld. Er zijn verschillende aanlegsteigers, drijvende pontons en natuurlijk een cruiseterminal.

vertrekkend cruiseschip

baas boven baas....

tja......















Ook een reden om naar Mahon te gaan was natuurlijk een kroeg te vinden met een televisiescherm om de wedstrijden van het WK te kijken: Duitsland - Brazilië en Nederland - Argentinië........

We hebben een heerlijke dag in Mahon doorgebracht, de straatjes en de bezienswaardigheden bezocht. Er is een prachtige kathedraal en meerdere kerken, historische gebouwen, een overdekte markt met verse groenten, fruit en natuurlijk vis!

ingang kathedraal

in de kerk

mooie gebouwen

winkelstraatje

plaatselijke bakker

even op een bankje zitten

Woensdag 9 juli vertrokken we vanaf de drijvende steiger bij het Isla del Rey, Mahon om met de Sobat Kras verderop te gaan ankeren in een prachtige cala, cala Binisafulla. Toen we daar echter aankwamen, bleek de cala klein en vol te zijn. Daarnaast was het weer ook niet stabiel en werd er wind en swell verwacht. We zijn toen maar weer terug gegaan naar Isla del Rey. Onderweg werden we getrakteerd op een fikse bui met veel wind. Dat leverde wel prachtige foto's op!!!

dreigende luchten

mooi contrast

Pelikaan op weg naar de wind....





Geen opmerkingen: