donderdag 6 augustus 2015

Haliguen, Port Louis, Loctudy en Camaret

zonsondergang Haliguen

Op 28 juli zijn we met de eerste brugopening vanuit Vannes vertrokken om met afgaand tij de Golf van Morbihan te verlaten. Het was erbarmelijk weer: regen en koud, zo'n 13°.......

We zijn naar Haliguen gevaren, een tocht van ruim 3 uur. Daar zijn we 1 nacht gebleven en de volgende ochtend zijn we verder gevaren naar Port Louis. 


Port Louis is een leuk stadje met een heus fort en een citadel, beide doen dienst als museum. Aan de overkant van het water, Lorient, heb je een goed uitzicht op de bunkers waar de onderzeeboten van de Duitsers gestationeerd waren in WO II. Daar zijn veel verhalen over te vinden op internet, interessant om te lezen. (http://www.strijdbewijs.nl/strijd/uboot/lorient.htm)bunkers voor de onderzeeboten van
de Kriegsmarine 

ingang Citadelle
Omdat we al vroeg in Port Louis waren, hebben we de middag gebruikt om een wandeling in de omgeving te maken. Langs het water, het fort en de Citadel, langs een strand, door het dorp met de mooie gevels en natuurlijk het plein met de kerk!


prachtige luiken

kerk
Na Port Louis, waar we 1 nacht zijn gebleven, zijn we de volgende ochtend weer vertrokken naar Loctudy (Finistére). We hebben langs de waterkant gewandeld en de vele mooi (dure) villa's bekeken die daar staan met enorme tuinen er omheen. Prachtig!

prachtige huizen

villa met uitzicht

invaart Loctudy

zonsopkomst bij het wegvaren Loctudy


Vrijdag 31 juli was het tijd om de tocht naar Camaret te gaan maken, ruim 50 mijl de hoek om, door de Raz du Sein, een beducht stroomgat tussen het vasteland en Ile de Sein, waar je bij de kentering van het tij doorheen moet.Er staat een rare, warrige zee met brekers en stroomversnellingen. Als het echt hard waait, moet je daar niet zijn.......

west kardinale boei en vuurtoren La Vieille, Raz du Sein

We vertrokken om 07.00 uur, gelijk met de Sobat Kras en na een aangename (motor)zeiltocht, knoopten we om 15.15 uur vast aan de buitenkant van de golfbreker in de haven van Camaret. Het was er erg druk, ook veel Nederlandse zeiljachten die we onderweg regelmatig hebben ontmoet. Een gezellige drukte!

aankomst Camaret

kerkje aan de haven van Camaret

Het was voor ons een weerzien met de plek waar we 2 jaar geleden de grote oversteek over de Golf van Biskaje zijn gestart en het avontuur aan de overkant tegemoet gingen!

We hebben 's avonds aan de wal in een leuk restaurantje heerlijk gegeten met de Sobat Kras crew, super gezellig. 


moules, frites et vin...

droogvallenHet was de tijd van de volle maan en we hebben natuurlijk geprobeerd mooie foto's te maken van de maan, de omgeving en van elkaar.


volle maan

wrakhout

Wim en Hans

Wim en Annemieke
Geen opmerkingen: