woensdag 12 augustus 2015

St. Malo

Vanuit Saint Quay Portrieux vertrokken we naar St. Malo, een tocht van 40 mijl. 

We wilden in Port des Sablons gaan liggen maar helaas was er voor de Sobat Kras geen ruimte omdat ze te groot zijn......Dus besloten we door de sluis te gaan om aan de stadskade te gaan liggen. Voor ons was dat weer voor het eerst in 2 jaar dat wij een sluis door gingen. Toen we aan kwamen varen zagen we de sluisdeuren net voor onze neus dichtgaan en moesten we een uurtje wachten tot de volgende schutting. Vastknopen aan een wachtboei dus. Toen na een uur de sluisdeuren opengingen, kwam er net een giga vrachtschip aanvaren die voorrang had......dus weer een uurtje wachten tot de laatste schutting voor die dag. Uiteindelijk konden we na 2 uur de sluis door en knoopten we vast aan de stadskade. Achteraf bleek dat super te zijn want we lagen dicht bij het centrum, alles op loopafstand, fantastisch!!!

St. Malo
uitzicht vanaf de stadsmuur
St. Malo is een kleine, zeer toeristische, ommuurde stad met enorm veel winkeltjes en horeca. Alles is gericht op de toerist. Er is een hele straat met restaurantjes waar je van Italiaans tot Fruits de Mer tot Indiaas kunt eten en waar een gezellige sfeer hangt. De Pelikaan en de Sobat Kras crew hebben gekozen voor de Fruits de Mer.....Heerlijk!

fruits de mer

zeilen



hotel met zeezicht

We zijn 2 nachten gebleven en hebben St. Malo uitgebreid kunnen bekijken. We hebben heerlijk over de stadsmuren geslenterd, een ijsje gegeten en mensen gekeken. 

restaurant straat

pier

foto vanaf de stadsmuren
gezelligheid

De dag dat we weer verder wilden, het plan was naar Jersey, moesten we 's ochtends de laatste sluis hebben om met hoog water te kunnen vertrekken dus dat was om 06.09!! We maakten om 05.50 los en lagen voor de sluis te dobberen toen er eerst een vrachtschip in ging, toen nog een vissersschip en als laatste mochten de zeiljachten de sluis in. 


Het enige voordeel van het vroege opstaan is dat je dan kans hebt op een mooie zonsopkomst....... Dat dan weer wel!


zonsopkomst boven land
Op weg naar Jersey, het eerste kanaaleiland wat we gaan bezoeken. Wordt weer vervolgd.....



1 opmerking:

Hans zei

St Malo is inderdaad erg leuk! Drie weken geleden daar gelegen...

Over uw website: de blauwe achtergrondfoto in combinatie met de blauwe tekst zorgt ervoor dat de tekst niet leesbaar is (op mijn mobiel)