dinsdag 28 juli 2015

Golfe du Morbihan

Vanuit Noirmoutier zijn we naar Port Crouesty gevaren waar we de Sobat Kras weer hebben ontmoet. Een ongelooflijk drukke haven waar we in eerste instantie een te kleine box toegewezen kregen maar toen duidelijk werd dat we daar klem in lagen, kregen we een box tegenover de Sobat Kras aangewezen.

We zijn hier maar 1 nacht gebleven want de volgende dag wilden we de Golf van Morbihan in om te ankeren. 

stroming Golf van Morbihan

Golf van Morbihan
Golf van Morbihan
We hebben geankerd in de luwte van het eiland Ile d'Arz, een rustige plek met maar een paar boten. 

Omdat de windvoorspellingen niet al te best waren, er werd een gale warning afgegeven, zijn we de volgende dag naar Vannes gevaren om in de haven vast te knopen en de wind af te wachten.

Vannes is een Kunst- en Geschiedenisstad gelegen in de Golf van Morbihan en was vroeger de residentie van de hertogen van Bretagne. De oude middeleeuwse stad heeft haar bouwkundige rijkdom bewaard: mooie wallen uit de 13e eeuw, oude pittoreske wijken, versierd met talrijke huizen van gekleurd vakwerk, de Saint-Pierrekathedraal uit de 13e en 18e eeuw, aangename wasplaatsen uit de 19e eeuw aan de rand van de wallen: erg mooi en fotogeniek!

originele plantenstoelen






Samen met de Sobat Kras crew hebben we een prachtige stadswandeling gemaakt. Langs de vele pleintjes en pleinen met de vakwerkhuizen en leuke winkeltjes. Boulangerie, patisserie, delicatessen, etc. Een hoog Hans en Grietje niveau, pittoresk.


kathedraal St. Pierre

kathedraal St. Pierre

washuis

tuinen
Natuurlijk was er een grote markt met allerlei heerlijkheden: verse groenten, fruit, worstjes, kip, vis, gebak en brood. We hebben een heerlijke crêpe met boter en suiker gegeten van zo'n kraampje, lekker! 

markt
Vannes was een etappeplaats in de Tour de France dit jaar. Op 12 juli hebben de renners een ploegentijdrit gereden langs de haven van Vannes. Daar is in het stadje nog het e.e.a. van terug te zien, bijvoorbeeld op de ruiten van etalages. 

een grote fan van de Tour

pleintje met vakwerkhuizen

bloembak met fuchsia's

heerlijke crêpes

broodkar....
We hadden het geluk dat net toen wij er waren het jaarlijkse Jazz festival van start ging, met op maandagavond een openlucht optreden van Lucky Peterson en zijn band, pal naast de haven. Het was super druk, veel swingende mensen. De muziek was geweldig, we hebben lekker mee staan swingen! Heerlijk!

affiche voor Jazz festival
Lucky Peterson

Lucky Peterson met band

Lucky Peterson met band

Op dinsdag 28 juli zijn we vanuit Vannes vertrokken om naar Quiberom te varen, een stukje van ca. 20 mijl. De Golf van Morbihan was een leuke ervaring. Het is een prima ankergebied afgewisseld met leuke havens en stadjes.


Geen opmerkingen: