vrijdag 27 september 2013

Op weg naar Almerimar, de laatste haven van dit seizoen.....

Vanuit Benalmadena zijn we op vrijdag 20 september vertrokken voor een tocht van 24 mijl naar de volgende haven: Caleta de Velez. Een prima haven voor 2 nachten, een leuk terras voor de haven en een heerlijke grote zaterdagmarkt.

Caleta de Velez
Terras: Sangria
Vanuit Caleta de Velez zijn we naar Marina del Este gevaren, een korte tocht van zo'n 18 mijl, geen wind, dus op de motor....Heerlijk tochtje.

onderweg van Caleta de Velez - Marina del Este
Marina del Este is op het eerste gezicht een super mooie haven, mooi aangelegd met prachtige stukken groen: palmen, bloemen en planten en omringd door mooie appartementen en veel middenstand. Echter, als je beter om je heen kijkt zie je dat veel middenstand leeg staat c.q. failliet is en dat veel appartementen leeg staan.....

Marina del Este


De omgeving wordt allemaal erg goed onderhouden. Het groen rond de haven wordt dagelijks besproeid en het ziet er erg mooi uit. Ook het haventerrein wordt goed bijgehouden. Het is een heerlijke rustige haven met voornamelijk motorboten.
prachtig helder water in Marina del Este

Het water is heerlijk helder en nodigt dan ook uit om er in te duiken. We hadden dus een strandmiddagje ingepland.
Lekker zwemmen in een sterke branding en opdrogen met de E-reader / schoonheidsslaapje.... 

baai Marina del Este

Zwemmen in een sterke branding...
Vanuit Marina del Este vertrekken we voor onze laatste tocht naar de winterstalling voor 2013/2014: Almerimar. Daar ontmoeten we Hans en Suzan op de Sobat Kras, die ook hun schip in Almerimar laten overwinteren. Wordt vervolgd.....

Geen opmerkingen: