zaterdag 14 september 2013

Marokko, Afrika

Dinsdag 10 september zijn we vanaf Gibraltar overgestoken naar Marokko. Dat is ook bizar dat het maar zo'n kleine afstand is van Europa naar Afrika: 17 mijl van Gibraltar naar Afrika. Het smalste stuk tussen de twee continenten is maar 8 mijl.

heerlijk kunnen zeilen

dolfijnen rond de boot

De wind was perfect, halve wind, 15 knopen dus we hebben heerlijk kunnen zeilen vanaf de uitgang van de haven in Gibraltar tot aan de haveningang bij Ceuta. Onderweg hebben we weer enorm veel dolfijnen rond de boot gehad, blijft steeds weer bijzonder en werden we voor, achter, links en rechts gepasseerd door giga containerschepen en snelle ferry's.
containerschip


Hercules die de twee continenten
van elkaar scheidt: Europa en Afrika


We zijn naar Ceuta gevaren, een Spaanse enclave aan de kust van Marokko. De stad is omringd door hoge hekken om illegale immigranten uit delen van Afrika te weren.... Puerto de Ceuta met uitzicht op Monte Hacho
Puerto de Ceuta by night

Ceuta ligt op een schiereiland en op het smalste stuk wordt het door een soort slotgracht in twee├źn gedeeld. Langs een ommuurde gracht kun je van de ene kant van het water naar de andere kant varen. Ziet er prachtig uit.

El Conjunto Monumental de las Murallas reales
De winkels in Ceuta zijn taxfree en er wordt enorm veel parfum, drank, sieraden en rookwaren verkocht. Er is een mega Lidl vestiging waar de melk, sap, toiletpapier, komkommers, tomaten, etc. per dozen in de winkelkarren geladen wordt....Een bizar gezicht. 
Lidl....
We zijn naar een enorm openlucht zwembad geweest, een groot park met 2 gigantische zoutwater zwembaden met daarin parkachtige eilanden met palmen bloemen, rotsen en doorgangen waar je doorheen kunt zwemmen. Prachtig en van alle gemakken voorzien: douches, ligbedden, parasols en horeca gelegenheden. We hebben er een heerlijke middag doorgebracht.

heerlijk water

Wim lekker zwemmen

Ceuta ziet er, in vergelijking met andere Spaanse steden, erg schoon uit. De winkels stralen luxe en kwaliteit uit en de straten zijn breed met mooie historische gebouwen. 
Casa de los Dragones

Catedral de Santa Maria de Africa

1 opmerking:

Anoniem zei

Ha Annemieke en Wim,

Ziet er allemaal erg leuk uit. Wim, je armband is al een tijdje klaar. Laat me even weten wanneer en waar naar toe ik hem moet opsturen.
Veel groeten van Karin en Louis en ook aan Sobat als jullie ze weer ontmoeten.