zaterdag 7 september 2013

Cadiz, een prachtige oude stad met veel sfeer.

Vanuit de haven van Rota zijn we dinsdag 3 september om 08.45 vertrokken voor een tocht van toch wel zeker 7 mijl naar de haven van Cadiz, Puerto America.
Na ruim een uurtje varen lagen we alweer vast aan de steiger in de gierende wind waar geen eind aan leek te komen. Continu 5, 6 bft, niet grappig, de krul waait uit je coupe.


Lantaarns langs de
wandelroute
vijver en tegelwerk in het park
Super boom!


De haven ligt zo'n 20 minuten lopen van het centrum van Cadiz vandaan en je kunt er komen via een leuke wandeling langs de buitenkant van de stad. Je komt dan door het o.a. het stadspark, mooi aangelegd met prachtige oude, statige bomen, vijvers en natuurlijk het prachtige tegelwerk.


Parque Genovés

pier langs het strand

Vanuit het park loop je langs het strand met een grote pier, waarop prachtige Moorse torentjes staan. Tegen de blauwe lucht een prachtig gezicht!
vissersbootjes op het droge

Verder loop je langs een lange boulevard met uitzicht op de zee en op de gigantische en imposante kathedraal, Catedral Nueva, één van de grootste kerken van Spanje.


Cathedral Nuevo
Catedral NuevoWe hebben de kathedraal van binnen bekeken en ook hier weer veel pracht en praal. Wij vonden de buitenkant echter mooier en indrukwekkender dan de binnenkant. 


interieur kathedraal
Als je uit de kathedraal komt, loop je zo de gezellige binnenstad in met de pleinen vol terrasjes en fonteinen. Natuurlijk hebben we op zo'n terrasje cappuccino gedronken en mensen gekeken.....


Plaza San Juan de Dios


Cadiz heeft onwijs leuke winkelstraatjes met sfeervolle boetiekjes en luxe shops. Gucci, Prada en andere grote merken zijn ruim vertegenwoordigd maar je kunt er ook schoenen en jurkjes voor €10,- kopen. 


winkelstraat

winkelstraat
In het centrum van de stad is de Mercado Municipal, de overdekte markt waar je van alles kunt kopen op het gebied van verse producten. Vlees, vis, groenten, fruit, noten, kaas. Het wordt allemaal prachtig gepresenteerd en als je langs de verschillende kramen loopt, krijg je trek en wil je van alles kopen.... De meest exotische vissoorten liggen te koop, je kijkt je ogen uit.

hoezo, tonijn een bedreigde vis...

mooi gepresenteerd

mooie verpakking
De grote cruisemaatschappijen welke een cruise over de Middellandse Zee aanbieden, hebben bijna allemaal Cadiz als aanloop haven op het programma staan. In de zomermaanden leggen dagelijks gemiddeld 2 cruiseschepen voor een aantal uren aan en stromen de toeristen massaal de stad in om hun geld uit te geven. Een prachtig gezicht, die grote schepen. Er was zelfs een cruiseschip met een klimwand aan dek: zie je ze abseilen terwijl ze vertrekken.....

aankomst Independence of the Seas Costa RomanticaWij vonden Cadiz een sfeervolle, mooie stad! Echt een aanrader voor een stedentrip!


Geen opmerkingen: