vrijdag 20 september 2013

Costa del Sol

Op vrijdag de 13e vertrokken we vanuit Ceuta met een heerlijk windje, 15 kn vanuit het oosten, dus halve wind, volle zeilen, heerlijk! De planning was om naar Estepona te gaan, een haven op zo'n 33 mijl varen. We hebben de hele tocht kunnen zeilen en na ruim 6 uur knoopten we vast aan de kade. Voor het eerst met de kont naar de kant en een mooringlijn opgepikt...... Dat ging niet echt meteen perfect, zelfs de Marinero had het zweet in zijn bilnaad staan. Maarrrr we lagen uiteindelijk prima.
De haven beschikt over prachtig sanitair, compleet met stortdouches en zeer ruime badkamers, echt een luxe!

Puerto de Estepona
Estepona is naast een toeristische badplaats ook een alleraardigst stadje. Als je even voorbij de boulevard en de winkelstraat loopt, kom je in het oude gedeelte terecht met super leuke straatjes. Elk straatje heeft zijn eigen kleur bloembakken, gevuld met bloeiende geraniums, petunia's, vlijtige liesje, etc. Een zeer fotogeniek geheel. Het is een stadje waar een heerlijke gemoedelijke sfeer hangt.

blauwe bloembakken

groene bloembakken
We zijn 2 dagen gebleven en we hebben heerlijk Thais gegeten bij een Thaise Nederlander die 20 jaar een restaurant in Amsterdam heeft gerund, de zon achterna is gegaan en nu al 10 jaar een restaurant in Estepona heeft.

lekkere Thaise keuken
Zondag zijn we weer verder gegaan en kwamen we in Fuengirola terecht.....Daar kunnen we erg kort over zijn: heel snel voorbij varen en niet aanleggen! Maar dat is geheel onze persoonlijke mening.

overweldigend aanbod

mocht je de Hollandse
keuken missen...
We zijn na 1 nacht hier weer snel vertrokken en we zijn naar Benalmadena gevaren, een tochtje van 7 mijl, ruim een uur varen. We kwamen in een geheel andere wereld terecht. Ook een toeristische badplaats maar toch heel anders. De haven is prachtig aangelegd, omringd door eilanden waar zeer luxe appartementen op zijn gebouwd. Allemaal in verschillende Moorse stijlen, erg mooi en erg duur....

Puerto de Benalmadena

Puerto by night
gezelligheid




De haven ligt op een centrale plek ten opzichte van de stad. Aan beide kanten heb je een mooi strand met parasolletjes en heerlijk bedjes met dikke kussens....Hebben we 2 middagen uitgeprobeerd, heerlijk, een aanrader. Zeker als het nog steeds elke dag rond de 30 graden is.....





We zijn 4 dagen in Benalmadena geweest. Het is een leuke badplaats wat aan alle eisen voldoet: leuke winkels, prima supermarkt, heerlijke stranden, gezellige terrasjes en ook een betaalbare haven! Een aanrader.

Geen opmerkingen: