zondag 7 augustus 2011

Fantastische ankerplekken


Utö
Zaterdag 30 juli zijn we ’s morgens, zeilend, vertrokken naar Utö, een eiland met veel ankermogelijkheden. We hebben met het hekanker op de kant aangelegd en we hebben daarna het eiland verkend. Je loopt in 20 minuten naar de andere kant van het eiland waar je heerlijk in zee kunt zwemmen en daarna lekker opdrogen op de warme rotsen. Een super plekje! ’s Avonds natuurlijk weer de BBQ uit de kast getrokken en heerlijke kipsaté gegeten met het bijbehorende drankje…

Zwemmen op Utö





Utö

Hekanker uit, punt op de rotsen

Zondagochtend heerlijke verse broodjes gehaald, lekker buiten ontbeten en nadat we bij de plaatselijke supermarkt boodschappen hadden gedaan zijn we weer vertrokken naar het volgende mooie plekje gezeild. Een groepje eilandjes Marskären/Lindskär waar we het hekanker uitgooiden en met de punt aan de rotsen lagen. Het weer was weer fantastisch: zonnetje, weinig wind. Johan en Miranda doken direct het water in en Wim en Annemieke zijn op de kant gesprongen om daar het eilandje te verkennen. ’s Avonds weer buiten gegeten en op de rotsen koffie gedronken.

Door het Dragetskanaal
Maandagochtend na het ontbijt weer vertrokken en door het prachtige Dragetskanaal (4 meter breed, 2 meter diep en 200 meter lang) gevaren. Je moet toeteren als je erin vaart, zodat de andere kant weet dat je eraan komt want er is geen ruimte om elkaar te passeren….

BBQ op de rotsen....

Na ca. 27 mijl kwamen we aan bij de eilandengroep Ringsön-Hummelfiksfjärden waar onvoorstelbaar veel en super beschutte ankerplekken voor het uitkiezen zijn. We hebben weer met het hekanker en punt op de rotsen aangelegd. Wederom een prachtige plek, het wordt wel een beetje saai he (?!?!).Het water was ook hier weer heerlijk en we hebben lekker gezwommen.
Voor de punt van de boot was een soort van rotsplateau waar we op hebben gegeten (BBQ natuurlijk), gelezen en lekker hebben liggen zonnen. Het werd een gezellig latertje met een drankje en een hapje…

Met een drankje....
Helaas, ook hier komt een einde aan en dinsdag zijn we weer richting Nyköping gezeild waar Johan en Miranda woensdag weer op het vliegtuig naar Nederland stapten.
Dinsdagavond hebben we nog heerlijk gegeten in een visrestaurant aan het water (nog bedankt Jo en Mi) en de volgende dag was het koffer inpakdag en opruimdag.
We hebben een ongelooflijk gezellige tijd gehad met z’n viertjes, volgend jaar maar weer!! Nadat we ze op de bus richting het vliegveld hadden afgezet zijn we weer naar de haven gegaan waar op dat moment een bijeenkomst was van Engelse oldtimers met prachtige exemplaren van Rolls Royces, Jaguars, MG’s, etc. Wim en ik moesten ’s avonds weer een beetje wennen aan de ruimte en aan het borrelen met z’n tweetjes……

Klassieke Amerikaan

Geen opmerkingen: