dinsdag 5 augustus 2014

Weer terug bij de start van dit seizoen, Almerimar.

Vanuit Guardamar zijn we naar Cartagena gevaren waar we één nacht hebben gelegen. De weer- en windvoorspellingen voor de volgende dag zagen er goed uit en leken goed te zijn voor een lekker zeiltochtje naar de volgende haven, Garrucha, een kleine 50 mijl.


Garrucha, de volgende avond.
Geen wind......
Het eerste stuk ging prima, de voorspelde wind stond er en we konden lekker op de genua zeilen. Naarmate de dag vorderde, trok de wind steeds meer aan en 12 mijl voor Garrucha, zonder mogelijkheid om een eerdere haven binnen te lopen, werd het steeds onplezieriger......

Van 15 knopen tegenwind liep het snel op naar 25 knopen tegenwind met uitschieters naar 28 knopen. Daarbij bouwden de golven zich ook steeds meer op en maakten we enorme klappen. We doken met de punt de golven in en het water spoot over de boot. We hebben de reddingsvesten aangewurmd en ook bij Bella het zwemvest aangetrokken.

Het werd echt erg oncomfortabel en ik (Annemieke) raakte voor het eerst in paniek...... Wim probeerde nog boven het lawaai uit te schreeuwen dat ik tot mezelf moest komen: nog een klein stukje!! Ja hoor, nog 7 mijl in een kolkende zee en een gierende wind, dat zijn dan 7 heeeeele lange mijlen! Op een gegeven moment dacht ik, oké, hiervandaan red ik het zwemmend wel naar de kant, mocht er iets ernstigs gebeuren..... Toen werd ik weer rustig en hebben we het laatste stuk tot de haveningang uitgezeten. Ik was zoooo blij toen we vastlagen, ongelooflijk! We hebben 2 dagen nodig gehad om bij te komen van deze tocht!
De Sobat Kras kwam 2 uur na ons binnen en zij hadden het ook helemaal gehad, wat een ellende! Na 2 nachten redelijk rustig in de haven te hebben gelegen zijn we weer verder gegaan.


Gabo de Gata
Van Garrucha naar Almerimar was een tocht van 60 mijl met een gunstige windvoorspelling: 10 - 15 knopen NO, ruimend naar ZO met rond Cabo de Gata wat hardere wind. Dit was een heerlijke zeiltocht wat de vorige enigzins compenseerde. We vertrokken 's morgens om 07.00 uur en we legden om 17.15 aan in Almerimar.


heftige branding en harde wind
op het strand van Almerimar

De voorspellingen voor de week die volgde, gemiddeld 20 knopen uit het westen, maakten dat we nog een aantal dagen in Almerimar moesten blijven liggen.

wapperende was
We hebben de tijd nuttig gebruikt: boodschappen gedaan, de boot van binnen en buiten schoongemaakt, gewassen, gelezen, geluierd, klusjes gedaan, gewandeld, geborreld en heerlijk gegeten.

heerlijke schelpjes als voorgerecht
met de Sobat Kras crew

reuzegamba's als
hoofdgerechtGeen opmerkingen: