vrijdag 30 augustus 2013

Weer verder.....richting Andalusië, Spanje

Na het weekje met Kim en Lisa en nadat Annemieke weer terug was van een paar dagen Nederland, zijn we maandag 26 augustus weer vanuit Albufeira vertrokken.
Vooral Wim vond het heerlijk om weer op pad te gaan. Na bijna een week in Marina Albufeira te hebben gelegen was hij er wel klaar mee!


Marina Albufeira
We gaan nu richting Gibraltar en we doen onderweg een aantal havens aan. Na Albufeira hebben we eerst weer een nachtje geankerd voor Ilha de Culatra, toch één van onze favoriete en mooiste plekken langs de Algarve. 






Varend langs de kust van de Algarve zie je prachtige, door de elementen, gevormde grotten met daartussen afgewisseld kleine privé-strandjes, strandjes die alleen met een boot bereikbaar zijn en grote commerciële stranden. De grote stranden liggen bij de grote vakantie-oorden zoals Albufeira, Portimao, Lagos, Villamoura, Carvoeiro,etc.  


We namen afscheid van Portugal en de Algarve en we zijn de Guadianarivier opgevaren. Dat is de grensrivier tussen Portugal en Spanje en wij zijn aan de Spaanse kant, in de Marina van Ayamonte, aanbeland. 

Marina Ayamonte
Ayamonte is een erg leuk, authentiek stadje aan het begin van de Guadianarivier met een mooi historisch centrum. Er is een prachtig plein met mooie palmen en banken die betegeld zijn met de mooiste patronen. 

Op de achtergrond Ayamonte

Plaza in Ayamonte
Er zijn leuke winkelstraatjes en overal tussenin staan terrassen opgesteld waar je iets kunt drinken of kunt eten. Vooral tapas en Sangria staan op het menu (althans wat mij opvalt, hahaha). Wat ook opvalt is dat het niet zo vreselijk toeristisch is. Veel Spanjaarden en weinig buitenlanders.
Ook in de haven is het erg rustig met 3 Nederlandse schepen, een paar Engelse schepen en een verdwaalde Fransman. Verder vooral Spaanse schepen.

We zijn hier een paar dagen blijven liggen omdat Wim helaas een flinke zomergriep te pakken had. Daardoor had Annemieke de gelegenheid lekker door de straatjes te struinen en heel veel winkeltjes van binnen te bekijken. Je weet tenslotte nooit waar je latente behoeftes liggen.....

betegelde bankjes

prachtig plein









gezellige terrasjes
De haven van Ayamonte vormt met een aantal andere Spaanse haven een keten waarvoor dezelfde condities gelden. Dat is erg prettig want ze hanteren allen een zeer aangenaam tarief per nacht. Een aantal van die havens ligt op onze route dus we komen niet voor verrassingen te staan. 

Gelukkig is Wim snel weer opgeknapt (door de liefdevolle verzorging van zuster Bus uiteraard) en kunnen we 30 augustus weer verder.....


1 opmerking:

Anoniem zei

Zo zie je maar weer,een goede zuster is alles.
Gerard