maandag 11 mei 2015

Een weekje Porto

Het bleek een week met erg slecht weer te zijn, veel wind en veel regen......
We besloten om het slechte weer in Porto maar uit te zitten en er het beste van te maken. Dus veel studie-uren gemaakt en natuurlijk een bezoek aan de stad Porto gebracht.

wapperende was

Vlak naast de haven is een soort wasplaats waar de plaatselijke dames dagelijks bij elkaar komen en handmatig de was doen. Daarna heeft iedereen een eigen lijn waar de was te drogen wordt gehangen. Er staat altijd een lekker windje langs het water dus het droogt lekker snel en het ruikt heerlijk fris! Ik moet er niet aan denken om met de hand te wassen......


de golven sloegen over de pieren


Zaterdag aan het eind van de dag werd het zowaar droog en besloten we om naar het dorpje Afurada te lopen om een biertje te drinken en ergens iets te gaan eten. We kwamen op een terras terecht waar de plaatselijke bevolking ook bleek te komen. Errug gezellig, een biertje €0,80 plus heerlijk hapjes. 
We werden getipt over een goed restaurantje en daar zijn we gaan eten: heerlijk en super gezellig! 

terrasbiertje

Op maandag bleek het een mooie, zonnige en droge dag te worden dus zijn we met het pontje de rivier de Douro overgestoken, op de tram gestapt en hebben we een dagje Porto gedaan. We hebben heerlijk door de stad gewandeld.


tram
Langs de Douro wandelen met een goed zicht op de vele architectonische bruggen, een fotogenieke stad!


langs het water wandelen
brug over de Douro
kerk op het grote plein

kerk

Het centrum was volledig afgesloten omdat het de week van de studenten was. Ouders, broers, zussen, opa's en oma's stonden langs de dranghekken met bloemen om de geslaagden te feliciteren met hun diploma! Allemaal gekleurde hoedjes op en mooi in het zwart, dansend en zingend door de straten.

week van de studenten
Natuurlijk hebben we ook door de winkelstraatjes geslenterd en de beroemde Port gekocht.

prachtige gevels

Port uitzoeken
Het station van Porto ziet er van binnen erg mooi uit met het bijzondere tegelwerk en de glas in lood ramen.

station Porto

stationsklok

We zijn nog een keer gaan eten in een lokaal restaurant, weinig toerisme, veel plaatselijke bevolking. Alles ging op de barbecue en je kon alleen uitkiezen wat ze buiten in een bak met ijs hadden liggen. We hebben een mix uitgekozen, fantastisch en goedkoop! Het was genieten.


barbecue restaurant

voorbereiding in de middagPorto by night vanaf de haven gezien


2 opmerkingen:

Alice Storm zei

Klinkt als een heel erg fijn regenachtig weekje. ..
Porto by night is prachtig.
Geniet ervan, liefs Alice

Annemieke en Wim zei

Hoi Alice, het was een heerlijk weekje Porto. Het is zo'n mooi, gezellige stad. Geen straf om een weekje door te brengen.

Liefs, Annemieke