maandag 12 mei 2014

Alicante

Na 4 dagen Guardamar zijn we weer verder gegaan naar de volgende haven, Alicante. Een grote havenstad aan de Costa Blanca met 335.000 inwoners. Het heeft een erg gezellig oud centrum met kleine straatjes en historische panden.


kerk in Alicante


We lagen om 13.30 vast aan de steiger en 's middags hebben we langs de boulevard gewandeld en boodschappen gedaan. Daarna hebben we nog even gelezen / siësta gehouden en hebben we met Suzan en Hans aan boord gekookt en gegeten.


Nadat we hadden gegeten zijn we het oude centrum ingegaan met de kleine, gezellige straatjes waar het Spaanse leven zich voornamenlijk afspeelt. We hebben heerlijk op een terrasje gezeten met een drankje en free wifi zodat we een krantje, mail en weerberichten konden downloaden. De temperatuur is dan nog heel aangenaam....


straatje in het oude centrum

je kunt zo aanschuiven





lichtjes langs de kust

Castillo op de berg

gekleurde fonteinen
De volgende dag hebben we de vouwfietsen uitgepakt en zijn we op de fiets, met Bella in de rugzak, eerst naar het Volvo Ocean Race Museum geweest. Op 4 oktober 2014 start de Volvo Ocean Race in Alicante en er staan al 2 boten op de kant die worden voorbereid op de grote race. In het museum worden allerlei foto's en films over de afgelopen races tentoongesteld. Ook is er veel informatie over hoe het er tijdens zo'n race aan toe gaat aan boord van zo'n mega snel en groot schip. Het control center voor de komende race is in het museum gevestigd. Van daaruit wordt alles geregistreerd en bijgehouden. Erg interessant om te zien. 

www.volvooceanrace.com

2 VOR schepen op de kant
Voor het museum staat het schip The Black Pearl op de kant tentoongesteld, die meedeed in de race in het seizoen 2005 - 2006.

The Black Pearl in actie
(copyright VOR)

The Black Pearl op de kant

The Black Pearl info

museum Volvo Ocean Race

Nadat we het museum hadden bezocht hebben we langs de boulevard en het strand gefietst. Het was heerlijk weer, warm, weekend en dus waren er veel mensen op het strand. We hebben op een terrasje verse sinaasappelsap gedronken.


heerlijk strandweer

bruiloft op het strand

snelle treinen



Als laatste zijn we nog naar het treinstation gefietst, hobby van Wim, om naar de Spaanse sneltreinen te kijken. 










Alicante vonden wij een leuke stad met een mooi oud centrum, prachtige stranden en een prima sfeer. 

Wat wel veel indruk op mij heeft gemaakt en wat ook lang bleef hangen was dat we binnen een halfuur op verschillende plekken Roma zigeunerinnen zagen die zaten te bedelen met een baby van nog maar een paar weken oud op hun schoot. Verschrikkelijk om te zien en frustrerend dat je niets kunt doen.....



Geen opmerkingen: