maandag 30 mei 2011

De trossen zijn los!!!!

Het is zover, het is 30 mei en we zijn op weg. Vanochtend zijn we vanuit Lelystad vertrokken, richting Sneek. De zon scheen uitbundig en het was helaas windstil. We hebben het eerste stuk nog wel kunnen zeilen maar toen we werden ingehaald door een roeiboot besloten we de motor bij te zetten. Rond 15.00 uur kwamen we bij de Prinses Margrietsluis bij Lemmer waar we ongeveer 3 kwartier moesten wachten tot we er door konden. 
Wachten voor de sluis
Het was erg druk met vrachtschepen en recreatie. Het wachten was geen straf, we zaten lekker in het zonnetje (zo rood als een kreeft) met een lekker koel sapje.

Prinses Margrietsluis bij Lemmer
Verder hebben we een leuke tocht gehad en om 19.00 uur lagen we vast in Sneek met een welverdiend biertje. We zijn tevreden over onze eerste tocht.
Nu zitten we te wachten tot het noodweer losbarst.....Koelt het eindelijk een beetje af.

2 opmerkingen:

Anonymous zei

Zo.... eindelijk op weg en dat zonder een nieuwe motor van Jaco? Maar..... ingehaald door een roeiboot? Dat is toch altijd al zo geweest met die bak van jullie :-). Gaan jullie binnendoor naar de Oostzee? In ieder geval een goede reis en of je nog ooit korting van me krijgt, dat zien we wel weer als je terug bent.

Groet, de beste stuurman op de wal (Leo)

Anonymous zei

Veel plezier en behouden vaart. Liefs Atie