vrijdag 20 mei 2011

Op weg....en weer terug....

Vrijdag de 20e (je zou zeggen de 13e) iedereen op de haven gedag gezegd, de boot was vaarklaar, wij goed voorbereid op het proefvaren: de zeilen uitproberen, de riffen checken, ervaren dat alle apparatuur goed functioneert, kortom: klaar voor een eerste vaart.
Klaar voor de start.....

Het enige (wel redelijk essentieel) waar we absoluut geen problemen mee verwacht hadden was de motor. Toen we dus de motor startten, de lijnen los hadden en we de box uit wilden varen, viel het ding uit. 
Gelukkig laat Wim zich niet snel uit het veld slaan en hij bleef rustig opnieuw starten, en opnieuw, en opnieuw. Helaas sloeg de motor op cruciale momenten bij laag toerental structureel af. Pas toen we dwars over 3 boxen lagen te drijven en er hulptroepen vanaf de steiger hadden geassisteerd, konden we vol gas wegkomen. 
Na een uurtje met een ongemakkelijke gevoel gevaren te hebben, bedachten we dat het toch verstandig zou zijn om een monteur te laten kijken naar het euvel.
We zijn omgedraaid en teruggevaren naar de haven. En daar ontstond het volgende probleem: de motor sloeg GVD af toen we langzaam op de steiger af kwamen om aan te leggen. In een split second moest ik van de boot op de steiger springen, waarbij ik een olympische prestatie leverde. Ik wilde op de voorkant remmen (een blond idee) toen Wim met luide stem begon te schreeuwen: EERST ACHTER, EERST ACHTER.... Ik zag onze boot met overtuiging doorvaren en de boot voor ons al vol rammen maar snel als ik ben, gooide ik de lijn om een bolder en smeet hem met kracht in de richting van Wim, die daarbij bijna gewurgd werd. Als een soort Hulk zette hij zich schrap en bewees hij zijn mannelijkheid door de boot te stoppen, pppffffft. Gelukkig goed afgelopen. 's Middags kwam de monteur die van alles heeft gedaan maar helaas niet exact kan aangeven waar het probleem ligt. Het enige wat we nu kunnen doen is in het weekend gaan proefvaren en hopen dat het opgelost is. Zo niet, dan moet er maandag weer worden gekeken waar het aan ligt.We zijn dus nog niet het land uit.......

1 opmerking:

Anonymous zei

Hahaha, hilarisch verhaal! Geniet van de tocht, ik houd de site in de gaten! Groetjes Floor, je KPN mattie