woensdag 16 april 2014

Viva España

We vertrokken op zaterdag 5 april om 07.30 met de auto vanuit Huizen met het plan om zondagavond in Almerimar aan te komen. 2.366 km in 2 dagen in een best wel volgepakte auto met Hans en Suzan van de Sobat Kras, wij en Bella, niet echt een comfortabele reis...... 

opgevouwen achterin

stop onderweg


De eerste dag hebben we ca. 1.150 km gereden en hadden we een hotel iets voorbij Millau, prima geslapen. De volgende ochtend stonden we vroeg op en om 07.00 uur zaten we in de auto. Onderweg hadden we mooie uitzichten en steeds beter weer....

Pyreneën
Rond 19.00 uur kwamen we aan in Almerimar en nadat we het hoogst noodzakelijke aan boord van de Sobat Kras hadden gebracht, zijn we eerst naar de Stumble Inn (soort van Engels stam-eetcafé/pub met Wifi) gegaan voor een welkomstborrel en iets te eten. Daarna ging heel snel het licht uit....

met dekzeil
De volgende ochtend zijn we snel naar de werf gegaan waar de Pelikaan stond. We hebben een ladder tegen de achterkant gezet en we zijn direct begonnen met het weghalen en opruimen van het dekzeil dat we over de boot hadden gespannen. 
uitzicht vanaf de boot
op de kant

We hebben het stof van de boot gespoten en alles voorbereid om de volgende dag de anti-fouling op het onderwaterschip aan te brengen. Het weer was prima, zo'n 23°, zonnetje, beetje wind, heerlijk.

alles in de gaten houden.....

anti-fouling aanbrengen

lekker warm in die overal...
De volgende dag zijn we vroeg begonnen met de klussen omdat we zo kort mogelijk op de kant wilden staan. Het is toch tobben om steeds die trap op en af te gaan. 

Voor Bella hadden we een oplossing door haar met het zwemvestje aan naar boven en naar beneden te hijsen....Ging ook prima. 

transport van Bella

We hebben de planning gehaald, alle klussen die gebeuren moesten voordat de Pelikaan in het water in ging, hebben we in 2 dagen kunnen afronden: anti-fouling, poetsen romp, inruimen bagage, schoonmaken binnen, opnieuw monteren van het zwemplateau, super! Donderdag 10 april ging eerst de Sobat Kras het water uit, zodat zij aan hun klussen konden gaan beginnen en daarna werden wij het water weer ingehesen.... Heerlijk!

Sobat Kras klaar voor het hijsen....

in de hijsbanden, nog de laatste
anti-fouling onder de kiel aanbrengen

hangend in de kraan,
rijdend naar het water

bijna in het water

touchdown!
Weer in het water en weer bijna op dezelfde plek aan de kade als het vorige seizoen.

Wij zijn zaterdag 12 april met alle overtollige bagage van de Pelikaan en van de Sobat Kras weer met de auto richting Nederland vertrokken..... Nu met z'n tweeën 2.366 km rijden, pfffft. We deden er 3 dagen over, een beetje meer ontspannen.

De eerste nacht hadden we een hotel langs de autopista, vlakbij Barcelona. Niet bijzonder maar we hebben heerlijk geslapen. De volgende dag wist Wim een leuk adres om te eten en te overnachten, Vincelottes. Hij was daar al eens eerder geweest en wilde er nog eens heen en dit was een mooie gelegenheid.

Auberge Les Tilleuls

authentieke halchambre avec vue sur l'Yonne
We waren er redelijk op tijd en dus zijn we de omgeving gaan verkennen. We kwamen een sluisje tegen en Wim kon het natuurlijk niet laten om deze te bedienen....

sluisbediende

motorbootje door de sluis
's Avonds hebben we in de Auberge heerlijk gegeten, niet goedkoop maar wel erg lekker..... 

asperges avec jambon...

toetje....
Zaterdag 19 april vliegen we met Ryanair naar Malaga voor de start van het seizoen! We hebben er onwijs veel zin in en we zullen onze avonturen weer regelmatig op ons blog publiceren!

Geen opmerkingen: