vrijdag 18 oktober 2013

Weer thuis!

De laatste weken in Almerimar waren erg gezellig, we hebben veel leuke en aardige mensen ontmoet. Sommige hebben we al eerder onderweg ontmoet en anderen pas in Almerimar. Gelijkgestemde mensen met dezelfde hobby: zeilen in de warmte! We hebben ervaringen uitgewisseld en veel opgestoken van de doorgewinterde zeilers. Alle tips en tricks waren welkom voor ons als beginnende Med-zeilers!


Almerimar
Strand Almerimar
En dan, na bijna 3 weken in Almerimar te hebben doorgebracht, gaat de Pelikaan op 14 oktober de kant op. Het einde van een prachtig seizoen! 


Pelikaan in de haven Almerimar



Pelikaan in de kraan


We zijn maandagmiddag 14 oktober om 15.00 uur, samen met Suzan en Hans met de auto vertrokken naar Nederland en op woensdag 16 oktober, 2366 km. verder, aan het einde van de dag kwamen we in Huizen aan.

We hebben een enorm avontuur beleefd met z'n tweeën waarvan we ontzettend hebben genoten. Een droom die we hebben laten uitkomen waar we met een goed gevoel op terug zullen blijven kijken! 

We hebben 2.011 mijl (bijna 3.800 km) afgelegd, met een gemiddelde snelheid van 6 knopen (11 km) per uur. We zijn vertrokken vanaf Nederland, langs de Belgische kust, het Kanaal, de Franse kust, de noord Spaanse Ria's, de Portugese kust, de Spaanse Zuidkust, Gibraltar, Afrika: Ceuta (Spaanse enclave in Marokko) en als laatste Andalusië tot aan het eindpunt van dit seizoen: Almerimar.


vertrek 10 juni 2013 vanuit de Roompot,
 aankomst 
2 juli 2013 La Coruna, Spanje
vertrek 6 juli 2013 vanuit La Coruna,
aankomst 24 september Almerimar


We zijn op 3 juni 2013 vertrokken vanuit Lelystad en we hebben in 40 havens aangelegd, geankerd op prachtige plekken en soms nachten doorgevaren.


Iedereen die we onderweg ontmoet hebben: Ria, Cor, Gaby, Rüdiger, Paul en Yvonne, Karin en Louis, Caroline, Hein en zijn bemanning van de Elsie, Marion en Richard, de crew van de Grand Slam, alle borrelmaatjes in Almerimar, Suzan en Hans, Kim en Lisa, Wilma, bedankt voor de gezelligheid en bedankt voor alle tips. 

Ook alle mensen die ons blog trouw hebben gevolgd: bedankt!

TOT VOLGEND SEIZOEN!!!



Geen opmerkingen: