maandag 13 april 2015

Weer een nieuw vaarseizoen.

April 2015

Na een winter waarin veel gebeurd is, zijn we nu weer klaar voor het nieuwe vaarseizoen 2015.


We hebben helaas afscheid moeten nemen van onze trouwste matroos en dekzwabber, Bella. Zij werd erg ziek in december en helaas moesten we de beslissing nemen om haar in te laten slapen. Ze is bijna 14 jaar geworden.
Zij zal ons niet meer vergezellen tijdens onze trips.Wintersport
nieuw huis


De Meentbahn in aanbouw


De vader van Annemieke is in november overleden, er is een kleindochter, Noura geboren, w
e zijn op wintersport geweest, we hebben leuke dingen gedaan met de (klein)kinderen en we hebben een nieuw huis gekocht waar we tijdens de wintermaanden erg druk mee zijn geweest. Annemieke is met een studie begonnen die eind juni wordt afgerond en Wim is verder gegaan met zijn hobby modelspoor in H0. Van een klein kamertje naar een grote zolder dus ook een grote modelbaan. We hebben ons wel vermaakt in de winter.


Wim, Isabelle, Huib en Gijs

Annemieke en NouraLisa

Op 15 april vertrekt Wim met de Sobatkras crew naar Lissabon. De boot staat nu nog op de kant bij de werf in Seixal, aan de overkant van de Taag. Wim gaat alvast vooruit om de Pelikaan vaarklaar te maken: klussen zoals nieuwe anti-fouling aanbrengen, de zeilen er weer opzetten, filters vervangen, motor nakijken, poetsen, schoonmaken, inrichten, fourageren, etc.....
Daarna gaat de Pelikaan het water weer in en steekt Wim de Taag over naar Marina Doca de Alcantara in Lissabon.

Annemieke vliegt een week later naar Lissabon en zodra de weersverwachtingen gunstig zijn, beginnen we aan de eerste etappe van dit seizoen om de Pelikaan weer naar Nederland te varen.

We zullen jullie via dit blog weer op de hoogte blijven houden van onze vaarervaringen en avonturen die we onderweg weer gaan beleven. 

1 opmerking:

marion snoek zei

Ik wens jullie een goede en behouden vaart . Annemiek tot 26 mei!