woensdag 7 september 2011

Terug in Nederland

Op de Elbe in slecht weer
Omdat er een prima weergat met rustig weer van een aantal dagen voorspeld was, zijn we donderdag 1 september vanuit Cuxhaven vertrokken op weg naar Nederland.

Haven van Norderney
De vorige keren zijn we steeds in één keer de Duitse Bocht doorgegaan maar deze keer wilden we kijken hoe het in dagtochten bevalt. Na 68 mijl, in zware bewolking met vlagerige regen en een vervelende, deinende zee, kwamen we om 17.30 aan op het Duitse waddeneiland Norderney. Het weer klaarde met de minuut op en al snel zaten we in die Kurze Hose aan een borrel in de kuip, te wachten op de aankomst van Dirk en El, met wie we hadden afgesproken om ’s avonds in het havenrestaurant te gaan eten. Een uurtje later waren ze er en hebben we een heerlijke avond gehad en zijn voldaan de kooien weer ingegaan.

De volgende ochtend zijn Dirk en El vertrokken naar Nederland en wij besloten om nog een dagje te blijven en het eiland per fiets te verkennen. We hebben langs het water gefietst en koffie met Kuche genuttigd. Na de lunch zijn we op de fiets naar het strand gegaan waar we een paar uurtjes in de zon hebben liggen lezen. Wim was nog zo dapper om de zee in te gaan maar toen ik zijn reactie zag, was ik blij dat ik geen poging had gewaagd en lekker op mijn fleecekleedje ben blijven liggen…

Centrum Norderney
Zaterdag zijn we om 08.00 uur vertrokken vanuit Norderney met als doel Lauwersoog, Nederland. Geen wind, weer mist! Gelukkig geen drukke scheepvaartroute moeten oversteken, alleen de vaargeul van en naar Bremerhaven. Later op de dag trok de mist weg en trok de bewolking meer open en in de buurt van Schiermonnikoog hebben we zelfs nog goed kunnen zeilen. Het enige nadeel is dat we daar flink de stroom tegen hadden dus voor je gevoel vlieg je vooruit maar in werkelijkheid gaat een roeiboot sneller… 
Het duurde voor mijn gevoel eeuwen voor we de buitenhaven van Lauwersoog binnenliepen. Onderweg werd het steeds warmer en benauwder. Van dat smerige weer waarbij het zweet overvloedig stroomt…. Het duurde lang voordat het onweer en de regen eindelijk verkoeling en verluchting bracht, pas rond een uurtje of 22.30.

Tja en dan ben je weer in Nederland en zit het avontuur er voor dit seizoen weer op. Vanuit Lauwersoog hebben we de staande mast route gevolgd richting het IJsselmeer.
We kunnen terugkijken op een zeer geslaagde trip waarin we veel hebben gezien, weer leuke mensen hebben ontmoet, veel hebben gelachen, heerlijk hebben gegeten en gedronken, voornamelijk super mooi weer hebben gehad (al het mooie weer zat in de zomer van 2011 in Scandinavië!!!), we hebben gezwommen, gelezen, gefietst, gewandeld, geluierd, gevist (zonder resultaat….), kortom: enorm genoten!! Tot volgend seizoen.

Geen opmerkingen: